Hoppa till innehåll
Hållbarhet

Ett mer hållbart Mabs

Mabs har ambitionen att kontinuerligt hitta lösningar och förbättringar för att bli mer hållbart. Som ett av de största varumärkena inom kompression och stöd i Norden har de smarta val

fsc

Från plast til FSC märkt kartong

Visste du att mer än hälften av alla konsumenter tycker att miljövänliga förpackningar är viktigt vid köp av produkt?

Mabs kompression och fotvård har fått ett efterlängtat lyft som är både snyggt och hållbart. Vi har genom kundundersökningar fått ta del av våra kunder önskar sig i framtiden. Svaret på detta var modernare och mer hållbara förpackningar.

Hela kompressionsstrumpssortimentet som tidigare packades i plast ziplockmabs får nu ny design och en helt ny förpackning i kartong,

FSC

Denna kartong har en FSC MIX märkning på en produkt berättar att produkten är gjord av en blandning av material från FSC-certifierade skogar, återvunnet material och/eller FSC Kontrollerat virke. Märket hittar du oftast på pappersprodukter, böcker och byggmaterial.

Det gör att konsumenter och företag kan välja varor av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. Läs mer om FSC här.

FSC

Gröna punkten

Mabs nya förpackningar har även en Gröna punkten vilket är en internationell symbol som visar att förpackningsavgiften (en summa för återvinning) är betald i det land där förpackningen eller den förpackade varan säljs. Det innebär också att förpackningen kan sorteras som kartong och återvinnas.

Gröna punkten

Ännu mindre Plast

Förutom att byta ut Plastförpackningen på produkten har vi under utvecklingens gång även lyckats ta bort ett lager plast i packningen inför transport.

produktion-europa

Produktion i Europa av högsta kvalitet

Mabs har i över 40 år haft ett långtgående och starkt samarbete med de ledande Europeiska experterna inom medicinsk kompression och stöd. I samarbete under årens lopp har Mabs tillsammans med dessa experter kontinuerligt utvecklat innovationer och breddat sortimentet för att kunna ge dig det stöd du behöver i livet.

plast-fsc

Kortare transportsträckor

Då kompressionsstrumporna och fotvårdsprodukterna produceras och packas i Europa får vi förutom en nära och bra relation med tillverkaren även kortare transportsträckor och vi kan använda oss av miljövänligare alternativ för att frakta hem Mabs produkter.

OEKO TEX

OEKO-tex certifierade produkter

Alla Mabs kompressionsstrumpor är tillverkade i material som har en OEKO-TEX® STANDARD 100 certifiering.

Det innebär att produkten uppfyller höga humanekologiska krav, d.v.s. inte innehåller kemikalier i halter som är hälsoskadliga. Du får märka dina produkter med en av världens mest erkända och allmänt använda etiketter för textilier.